Η εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης σε μαθητές Δημοτικού !

 Οι ρυθμοί της πανδημίας είναι απρόβλεπτοι, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις και αλλαγές σε περιόδους αναζωπύρωσης. 

Οι μαθητές των τάξεων του δημοτικού σχολείου ανταποκρίνονται στη διά ζώσης διδασκαλία, αλλά παράλληλα, θα πρέπει να προσπαθήσουν να ενταχθούν και στα δεδομένα της τεχνολογίας, για λόγους ασφάλειας. Τα νέα αυτά δεδομένα, είναι η τηλεκπαίδευση, η οποία δεν έχει μεγάλη απήχηση και αποδοχή από τον ελληνικό λαό. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν προσπάθειες ένταξης της στον μαθητικό πληθυσμό, κυρίως όταν παρατηρείται έξαρση της πανδημίας.



Πώς μπορεί, όμως, να εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση στον μαθητικό κόσμο των Δημοτικών σχολείων ;

Πρώτα από όλα, απαιτείται η αποδοχή, η προθυμία γνωριμίας και επαφής με τον κόσμο της τεχνολογίας, καθώς και η αναγνώριση των ωφελειών της τηλεκπαίδευσης από τον γονικό και εκπαιδευτικό πληθυσμό.

Καλή ιδέα θα ήταν ο εντοπισμός μιας εκπαιδευτικής πλατφόρμας. 

Εφόσον προηγηθούν αυτά, είναι χρήσιμο να αγοράσετε πίνακες με χρήση μαρκαδόρου, με τους οποίους θα υποβοηθάται ο μαθητής και ο εκπαιδευτικός. 

Παράλληλα, μέσω του διαδικτύου, υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης πληθώρας πληροφοριών και δεδομένων, σχετικών με το μάθημα διδασκαλίας, με τις οποίες οι μαθητές εκφράζουν συνήθως έντονο ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα η διδασκαλία θα γίνεται πιο ευχάριστη και μεταδοτική.

Επίσης, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, να αναζητήσουν από μόνοι τους πληροφορίες σχετικές με το μάθημα.

Μετά το πέρας της τηλεδιδασκαλίας, οι μαθητές, θα έχουν καταγράψει τα βασικά μέρη της διδασκαλίας από τον πίνακα στο τετράδιό τους.


Η τηλεκπαίδευση στους μαθητές του Δημοτικού είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία, ωστόσο, κάθε αρχή και δύσκολη. 
Ας το δοκιμάσουμε οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί στα παιδιά μας!

Εκπαιδευτικός με εξειδίκευση,

Αθανασία Αργυροπούλου


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μικρές αλήθειες για τους ιούς και τα μικρόβια - Πρόληψη και μετάδοση

🎅 4 χριστουγεννιάτικες συμβουλές για την αναγέννηση των παιδιών και των γονέων !

Παιδική κατάθλιψη στη σχολική ηλικία - Αίτια και συμβουλές αντιμετώπισης