🎅 4 χριστουγεννιάτικες συμβουλές για την αναγέννηση των παιδιών και των γονέων !

 Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών! Η γέννηση του Κυρίου είναι η αναγέννηση όλων μας! Οι γονείς έχουν πρωταρχικό ρόλο στην αναζωπύρωση του Χριστουγεννιάτικου πνεύματος, έτσι ώστε να νιώσουν οι μικροί μας φίλοι την μαγεία και την αναγέννηση! Πώς, λοιπόν, θα επιτύχουν τον πρωταρχικό αυτό ρόλο;



Μερικές συμβουλές επιτυχίας :

🎅Δημιουργείστε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, γεμάτη Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις και φωτισμούς. Προσθέστε στο χώρο του σπιτιού νέες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες των παιδιών και χριστουγεννιάτικα μυθιστορήματα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

🎅Αφιερώστε χρόνο να διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας την ιστορία της γέννησης του Χριστού/ χριστουγεννιάτικα μυθιστορήματα καθώς και να ακούσετε χριστουγεννιάτικα τραγούδια μαζί τους. Δώστε έμφαση στα ιδανικά και στις αρχές που έφερε στη ζωή μας η γέννηση του Κυρίου, ώστε να αποτελούν στόχο και κίνητρο στη ζωή των παιδιών.

🎅Γίνετε οι εμπνευστές του Χριστουγεννιάτικου πνεύματος και ντυθείτε Αγιο-Βασίληδες, δίνοντας τα δώρα που επιθυμούν τα παιδιά σας!

🎅Επιλέξτε Χριστουγεννιάτικες παιδικές ταινίες, τις οποίες θα παρακολουθήσετε μαζί με τα παιδιά σας και ζωγραφίστε μαζί τους ένα χειμωνιάτικο, χριστουγεννιάτικο τοπίο σε πίνακα ζωγραφικής, τον οποίο θα τοποθετήσετε σε χώρο του σπιτιού σας.

Τα παιδιά έχουν ανάγκη την μαγεία, την έμπνευση και τη αίσθηση του Χριστουγεννιάτικου πνεύματος! Ας τα βοηθήσουμε να τη νιώσουν, και μαζί τους και όλοι μας !

Καλά Χριστούγεννα !

Με αγάπη !


Αθανασία Αργυροπούλου,

παιδαγωγός με εξειδίκευση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μικρές αλήθειες για τους ιούς και τα μικρόβια - Πρόληψη και μετάδοση

Παιδική κατάθλιψη στη σχολική ηλικία - Αίτια και συμβουλές αντιμετώπισης