Τι σημαίνει «γονέας» ; - Ο Δωδεκάλογος του γονέα !

 Γονέας μια απλή λέξη, με τεράστια σημασία και δυναμική. Μια λέξη που τις περισσότερες φορές ξεχνιέται και χάνεται η αξία σας. Μια λέξη θαυματουργή που αν δεν υπήρχε, θα είχε χαθεί το νόημα της ζωής ! 

Τι σημαίνει «γονέας» ;





👪Γονέας σημαίνει θαύμα ! Η γέννηση μιας καινούριας ζωής είναι ένα θαύμα και οι δημιουργοί της ονομάζονται θαυματουργοί.

👪Γονέας σημαίνει ευλογία ! Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την τύχη να γίνονται γονείς, ούτε την τύχη να γνωρίσουν τον άνθρωπό τους που θα αποφασίσουν να ζευγαρώσουν.

👪Γονέας σημαίνει ελπίδα ! Ελπίδα ό,τι υπάρχουν και είναι σημαντικοί για την εξέλιξη και ευημερία των παιδιών τους.

👪Γονέας σημαίνει θάρρος ! Αρπάζει τη ζωή στα χέρια του και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του με θάρρος και με τόλμη για την ευημερία της οικογένειας.

👪Γονέας σημαίνει αγάπη ! Αγάπη για τον άνθρωπο και τη ζωή.

👪Γονέας σημαίνει «Πονάω» ! Πόνος και συμπόνια για το παιδί του. Νιώθει τον πόνο, την κούραση και τη θλίψη.

👪Γονέας σημαίνει κούραση ! Ο πιο απαιτητικός και κρίσιμος ρόλος που καθημερινά έχει την ευθύνη και την έννοια των παιδιών. Αναμενόμενη και η επερχόμενη κούραση !

👪Γονέας σημαίνει «φοβάμαι» ! Από τη στιγμή που θα γεννηθεί ένα παιδί, φοβάται. Φοβάται για την υγεία του, για την ευτυχία του, για το πόσο θα πληγωθεί από τους ανθρώπους αφού είναι δεδομένο πως θα συμβεί. Φοβάται για το πώς θα μάθει να σηκώνεται έπειτα από κάθε στραβοπάτημα στη ζωή. Φοβάται για το παρόν και το μέλλον των παιδιών.

👪Γονέας σημαίνει αγωνία ! 

👪Γονέας σημαίνει «είμαι εδώ για όλα ανά πάσα στιγμή μέσα στην ημέρα» ! Κι αν δεν μπορεί ρεαλιστικά κι εκ των πραγμάτων να είναι, ανακαλύπτει πόση φαντασία και δημιουργικότητα διαθέτει επινοώντας τους τρόπους για να είναι. Είναι εκεί για όλα, για τα καλά αλλά κυρίως για τα άσχημα. Η προτεραιότητα ενός γονιού είναι τα παιδιά κι αυτό είναι απαράβατος νόμος.

👪Γονέας σημαίνει κάνω όνειρα και ευχές ! Τα όνειρα που κάνουν οι γονείς για τα παιδιά είναι μικρές ευχές που άλλες φορές πραγματοποιούνται κι άλλες όχι. Τα όνειρα τους δε σταματάνε ποτέ!

👪Γονέας σημαίνει τα παιδιά του ! Ζει, θυσιάζεται, υποφέρει, αγωνιεί, ελπίζει, προσεύχεται για τα παιδιά όχι μόνο τα δικά του αλλά και όλου του κόσμου ! 


Γονέας σημαίνει η αρχή και το τέλος !


Επιμέλεια:

 Αθανασία Αργυροπούλου - παιδαγωγός με εξειδίκευση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μικρές αλήθειες για τους ιούς και τα μικρόβια - Πρόληψη και μετάδοση

🎅 4 χριστουγεννιάτικες συμβουλές για την αναγέννηση των παιδιών και των γονέων !

Παιδική κατάθλιψη στη σχολική ηλικία - Αίτια και συμβουλές αντιμετώπισης